Jubileumot ünneplünk- már 102 áruházból mentjük az élelmiszereket!

Nemrég jelentős mérföldkövet ünnepelhettünk: országszerte már több mint 100 áruházban mentjük meg az élelmiszerfelesleget! Immár nap mint nap 13 Metro, 80 Tesco,  8 Auchan és egy Aldi áruházból juttatjuk el partnerszervezeteink segítségével az élelmiszereket a nélkülözőkhöz.
Köszönjük az áruházak munkatársainak és szétosztó partnereinknek, támogatóinknak és önkénteseinknek, nélkülük nem tartanánk itt!
Folytatjuk.
A következő cél a 200! 


Áruházi mentési tevékenységünkről bővebben itt olvashatnak

Ismét adománnyal teli kamionok szelték át Budapestet


Élelmiszert szállító adománykonvoj gurult végig Budapesten az Élelmezési Világnap alkalmából a FAO és az Élelmiszerbank szervezésében. A közös akció célja, hogy felhívjuk a figyelmet az élelmiszerpazarlás és a klímaváltozás kapcsolatára, illetve az éhezés elleni küzdelem fontosságára. A konvoj 30 tonna élelmiszert szállított be az Élelmiszerbank raktárába.

Tovább olvasom ➤

Egyetlen falat sem veszhet kárba!- konferencia

Október 11-én a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni konferenciáján vettünk részt.
A Tesco és a cseh, szlovák, lengyel és magyar élelmiszerbankok megállapodást írtak alá, melyben közös elköteleződésüket fejezték ki  az élelmiszerpazarlás visszaszorításáért, az élelmiszermentés kiterjesztéséért.

Az eseményen a cateringet az Élelmiszerbank Jótékonysági Konyhája biztosította!

Tovább olvasom ➤

Egyen egy jót és támogassa vele a nélkülözőket!

Látogasson el az Együnk Egymásért programunkhoz csatlakozó éttermek egyikébe októberben, válassza az Élelmiszerbankot támogató fogást, mellyel az élelmiszerpazarlás és az éhezés elleni küzdelmet segíti. Akár elegáns fine dining-ra, akár bekuckózós kis helyre, retro hamburgerre vagy egy gyors menüre vágyik, megtalálja a kedvére valót a csatlakozott éttermek között.
Jót enni jó, jót tenni jó!

Tovább olvasom ➤
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3.
Tel: +36 1 261 3991
E-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kattintson erre a leiratkozás linkre.