226 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze Karácsonyi Adománygyűjtésünk során

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 120 településen, majd’ 200 helyszínen zajló hétvégi Karácsonyi Adománygyűjtése.

A hétvégi akció során összesen mintegy 226 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományokból közel 35 000 csomagot állítunk össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még Karácsony előtt eljuttatunk a rászoruló családokhoz. Köszönjük minden partnerünknek, főtámogatónknak, önkéntesünknek, hogy idén is megszépíthetjük sok nélkülöző karácsonyát!

Tovább olvasom ➤
 
Partnerszervezetünk osztotta meg velünk:
"„Anya, nézd ennivalót kapunk.”- mondta egy mezítlábas kisfiú, aki az adományt szállító kocsink elé szaladt. Amikor meghallottam ezt a mondatot a könnyeimet nyeltem vissza, hiszen én vagyok a segítő, nem lenne méltó a helyzethez."

A teljes történet itt olvasható.
 

Köszönjük önkénteseink segítségét!

December 5-én ünnepeltünk az Önkéntesség Világnapját. Óriási köszönet minden önkéntesünknek, aki segíti munkánkat! Nélkülük nem létezhetnénk! Közel 50 önkéntes segíti rendszeresen munkánkat és még többen vannak, akik alkalmanként egy-egy feladatban támogatnak minket. Összevetve a 10 fős állandó stáb létszámával látható, mennyire fontos nekünk ez a segítség.

Önkéntes lehetőségek az Élelmiszerbanknál

 

Jönnek az ünnepek, segítsen, hogy segíthessünk!

Egész évben azon dolgozunk, hogy az általunk mentett sok-sok élelmiszerfelesleg a nélkülözők asztalára kerülhessen.

Karácsonyhoz közeledve egyre több kérés érkezik hozzánk. Segítsen Ön is, támogassa munkánkat, hogy még több rászorulónak segíthessünk! A karácsonyi adománygyűjtésen túl mentett élelmiszerekből is igyekszünk minél többet eljuttatni év végén a nélkülözőkhöz, ez az időszak különösen sok munkával, költséggel jár. Minden forint számít! Annak köszönhetően, hogy az élelmiszereket ingyenesen vesszük át és adjuk tovább,  1 000 Ft adományból, amelyet  működési költségeinkre fordítunk, 20-30 000 Ft értékű élelmiszert tudunk eljuttatni oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Tovább olvasom ➤
 

Ötezer családon segített idén az Élelmiszerlavina program

 

Ötvenhárom településen zajlott ebben az évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja, amely novemberben zárult, de nyár óta segíti friss zöldséggel a nélkülözőket. A társadalmi célú programban résztvevő önkormányzatok és civilek földjeiken összesen 150 tonna zöldséget termesztettek, amelyet nehéz sorsú családoknak adtak.

Tovább olvasom ➤
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3.
Tel: +36 1 261 3991
E-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kattintson erre a leiratkozás linkre.
 

 
This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*